گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟

اگر قصد خرید گوشی جدیدی را دارید و نمی‌دانید که مابین موبایل های دو شرکت سامسونگ و شیائومی، محصول کدام برند را انتخاب کنید و کدام برند گوشی های با کیفیت تر و مناسب تری را ارائه می‌کند، این مقاله اختصاصی را از دست ندهید. در این مقاله می‌خواهیم به سوال مهمی که در ذهن خیلی از شما به وجود آمده، یعنی همان "گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟" پاسخ دهیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.

 

گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ مقدمه

اگر این روزها قصد خرید یک گوشی اندرویدی جدید را داشته باشید، فارغ از اینکه هدفتان خرید موبایل پایین رده، میان رده یا بالا رده است، محصولات دو برند شیائومی (Xiaomi) و سامسونگ (Samsung) از بهترین انتخاب های پیش رویتان خواهند بود. همانطور که در جریان هستید، طی چند وقت اخیر فروش اسمارتفون های برند شیائومی به شدت زیاد شده و کاربران ایرانی زیادی هم اکنون از موبایل های این شرکت چینی استفاده می‌کنند. در سمت مقابل هم سامسونگ یک برند همیشه آشنا، معتبر و با ثابت شده برای ما ایرانی بوده است.

در سمت دیگر عموما می‌بینیم که اسمارتفون های شیائومی قیمت های بسیار مناسب تری در مقایسه با موبایل های سامسونگ دارند! گاها حتی دیده می‌شود دو اسمارتفون هم رده شیائومی و سامسونگ که از نظر سخت افزار چندان تفاوتی در مقایسه با هم ندارند، تفاوت قیمت عمده‌ای داشته و گوشی سامسونگ چندین هزار تومان یا حتی چند میلیون تومان گران قیمت تر از محصول مشابه شرکت شیائومی خواهد بود! جمیع این مسائل منجر به ایجاد یک سوال در ذهن همه ما می‌شود! گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ اگر قصد خرید یک موبایل جدید را داشته باشیم، خرید موبایل کدام برند انتخاب هوشمندانه‌تری است؟

در ادامه این مطلب می‌خواهیم به طور دقیق به مقایسه شیائومی با سامسونگ بپردازیم ودر مورد عملکرد دو شرکت مذکور و موبایل هایشان با شما عزیزان صحبت کنیم. اگرچه این سوال که گوشی کدام برند بهتر است یک سوال کلی بوده واقعا نمی‌توان به آن یک پاسخ مطلق داد اما می‌توانیم برتری اسمارتفون های هر یک از این کمپانی ها در زمینه های مختلف را با هم مقایسه کنیم و مروری بر جزئیات عملکرد هر یک از این برندها طی چند سال اخیر داشته باشیم و نهایتا مشخص کنیم که کدام برند می‌تواند انتخاب بهتری برایتان باشد یا حداقل پس از ارائه اطلاعات کامل، تصمیم گیری نهایی را بر عهده خودتان قرار دهیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید تا در آخر مطلب به پاسخ این سوال که "گوشی خوب چه برندی بخرم؟" برسید.

 

گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟

 

اعتبار برند و مدت زمان فعالیت

تقریبا اغلب ایرانی ها نسبت به برندها و محصولات چینی بدبین هستند و این یکی از اصلی ترین دلایلی است که سبب می‌شود خیلی از افراد مابین گوشی های سامسونگ و شیائومی، محصول شرکت سامسونگ را انتخاب کنند! سامسونگ یک شرکت کره‌ای است که تقریبا در تمام دنیا فعال بوده و گوشی های موبایلش در تمام کشورها از آمریکا گرفته تا کشورهای اروپایی و آسیایی عرضه می‌شود. این شرکت با عرضه محصولات با کیفیت طی سال های طولانی توانست اعتبار بالایی کسب کند و در مقایسه با شیائومی برندی قدیمی تر محسوب می‌شود.

کدام برند گوشی بهتر است؟ آیا این موضوع و قدیمی بودن سامسونگ بدان معناست که هیچ شرکت دیگری نمی‌تواند با آن رقابت کرده و محصولات مشابه و با کیفیت تر را روانه بازار کند؟ اگر می‌خواهید پاسخ این سوال که "گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟" را دریافت کنید باید دیدتان را بازتر کرده و روی برندی مثل سامسونگ تعصب نداشته باشید. درست است که شیائومی برای مدت زمان کمتری در مقایسه با سامسونگ در حوزه موبایل فعالیت داشته اما در همین مدت زمان کم توانسته پیشرفت بی‌سابقه‌ای در این بازار داشته باشد و مطمئنا برای این پیشرفت برنامه‌ریزی دقیق به عمل آورده است. 

عرضه موبایل های با کیفیت از سمت شرکت شیائومی سبب شده که سامسونگ و دیگر برند های تولید کننده موبایل با چالش های بزرگی رو به رو شوند و در درآمدهایشان با افت چشمگیر مواجه گردند. شیائومی این روزها به یک برند جهانی تبدیل شده و کیفیت محصولاتش درست مثل محصولات سامسونگ اثبات شده است، بنابراین اصلا این تصور را نداشته باشید که به دلیل چینی بودن این برند، محصولاتش هم بی‌کیفیت هستند! مگر آیفون های اپل که اغلب افراد عقیده داند با کیفیت ترین موبایل های بازار هستند در چه کشوری تولید می‌شوند؟ بالغ بر 80 درصد آیفون هایی که در بازار ایران عرضه شده‌اند وارداتی کشور چین محسوب می‌شوند.

بنابراین اگرچه مدت زمان فعالیت شیائومی در بازار موبایل کمتر از سامسونگ است و ذکر نام این شرکت به تازگی در بین ایرانی ها رایج شده، اما به جرئت می‌گوییم که اعتبار این برند و کیفیت محصولاتش توان لازم برای رقابت با اسمارتفون های سامسونگ را دارد. با این حال اگر نظرسنجی در بین کاربران ایرانی داشته باشیم مطمئنا اعتبار برند سامسونگ از دید آن ها به مراتب بیشتر از شیائومی خواهد بود اما توصیه داریم شما اینطور تصور نکنید و قاطعانه می‌گوییم که می‌توانید کیفیت موبایل های شیائومی را در مثل موبایل های سامسونگ بالا بدانید که این موضوع اعتبار برند شیائومی را تثبیت می‌کند.

ادامه این مطلب را از فروشگاه اینترنتی هدف بخوانید.

نقد و بررسی مادربرد ایسوس ROG Strix Z590-E Gaming WiFi

مادربرد ایسوس ROG Strix Z590-E Gaming WiFi با پشتیبانی از پردازنده نسل یازدهم اینتل، ۳ کارت گرافیک همزمان، تا ۱۲۸ گیگابایت رم و پتانسیل اورکلاک عالی یکی از بهترین گزینه‌ها برای گیمرها، گرافیست‌ها و تولیدکنندگان محتوا است.

مادربردهای ایسوس در سه رده اصلی روانه بازار می‌شوند و هر کدام گروه خاصی از کاربران را هدف گرفته‌اند. این سه رده شامل مادربردهای TUF برای محصولات گرانقمیت و جان‌سخت، پرایم برای کابران عادی و ROG برای گیمرها می‌شود.

مادربرد ایسوس Z590-E Gaming WiFi از جدیدترین محصولات این شرکت در سری ROG Strix است و همانطور که از نامش برمی‌آید با تمرکز بر گیمینگ و استریم طراحی شده است.

مهمترین مزیت این مادربرد نسبت به مدل قبل Z490-E برخوردار بودن از چیپست Z590 اینتل و پشتیبانی از پردازنده‌های قدرتمند نسل یازدهم راکت لیک اینتل است. ایسوس با استفاده از این چیپست امکان نصب ۱۲۸ گیگابایت رم را فراهم کرده و مادربرد را به فناوری‌های جدید از جمله Wi-Fi 6E و PCIe 4.0 M.2 مجهز کرده است تا سرعت بالای انتقال داده‌ها را تضمین کند.

دیگر ویژگی‌های شاخص این مادربرد شامل سیستم دفع حرارت قدرتمند، مجموعه کاملی از درگاه‌های ورودی و خروجی، حذف نویز مبتنی بر هوش مصنوعی دو طرفه و طراحی چشم نواز می‌شود. در نقد و بررسی مادربرد ایسوس Strix Z590-E Gaming ROG به بررسی قابلیت‌ها و مشخصاتی می‌پردازیم که این محصول را به گزینه‌ای ایده‌آل برای گیمرها، استریمرها و تولید کنندگان محتوا تبدیل کرده است.

 

نقد و بررسی مادربرد ایسوس ROG Strix Z590-E Gaming : طراحی و مشخصات ظاهری

 

طراحی مادربرد گیمینگ ایسوس ترکیب جذابی از PCB شش لایه مشکی مات و هیت سینک‌های آلومینیومی برش خورده است. مثل سری قبل خبری از تم قرمز و مشکی نیست و در عوض از طیف رنگی گرادیان استفاده شده است. نورپردازی روی قطعات به شکل قطری ترسیم شده و پوشش‌ پنل IO و هیت سینک‌های اسلات M.2 و چپیست را در برمی‌گیرد.

روی حفاظ پنل ورودی و خروجی لوگوی ROG به شکلی بزرگ حک شده و پایین‌تر از آن عبارت ROG Strix Gaming را به صورت مورب می‌بینیم. ایسوس برای نورپردازی هیت سینک M.2 به درج عبارت Strix به صورت تایپوگرافی بسنده کرده اما نورپردازی روی هیت سینک تراشه کمی شلوغ‌تر است و شامل بخشی از لوگوی ROG می‌شود. تمامی نورپردازی‌ها با فناوری AURA Sync ایسوس سازگار هستند و با کمک نرم افزار ویژه این شرکت می‌توانید نحوه نورپردازی را بر اساس نیاز خود شخصی سازی کنید.

 

و بررسی مادربرد ایسوس Strix Z590-E Gaming ROG

 

هیت‌‌سینک مدار رگولاتور ولتاژ برخلاف مدل‌های قبل شامل دو بلاک مجزا است که با یک لوله انتقال حرارت به هم متصل شده‌اند. در طراحی جدید هیت‌سینک VRM تا کاور پنل پشتی کشیده شده است.

هیت‌سینک از نظر ابعاد ۱.۶ برابر حجیم‌تر شده و بریدگی‌های روی آن هم به اندازه کافی بزرگ است که اجازه جریان یافتن هوا را بدهد. نتیجه این طراحی این است که مدار رگولاتور ولتاژ در حالت غیر اورکلاک، گرمای ناچیزی تولید می‌کند و هیت‌سینک‌ها با سطح تماس وسیع به راحتی این گرمای تولیدی را به خارج هدایت می‌کنند.

از نظر طراحی مهمترین بهبود نسبت به نسل قبل، جداسازی هیت‌سینک‌های M.2 و چیپست است و حالا کاربران ناچار نیستند برای دسترسی به اسلات M.2 SSD هیت سینک روی چیپست را هم بردارند. در قسمت پشتی هم مثل همیشه انبوهی از اتصالات کامپونتت را شاهدیم که در مرکز آنها لوگوی ROG خودنمایی می‌کند.

فرم فاکتور مادربرد  ROG Strix Z590-E Gaming از نوع ATX است و ابعادی معادل ۳۰۵ در ۲۴۴ میلی‌متری دارد. با توجه به این ابعاد اگر قصد انتخاب مادربرد  ROG Strix Z590-E Gaming را دارید باید در فکر خرید کیس با سایز مناسب باشید که از نظر اندازه و گردش هوا با آن سازگاری داشته باشد.

 

نقد و بررسی مادربرد ایسوس ROG Strix Z590-E Gaming : اسلات‌های ورودی

 

یکی از مهمترین پارامترها در تعیین کارایی مادربرد تعداد و نوع اسلات‌های ورودی است و مادربرد گیمینگ ایسوس از این نظر در بالاترین سطح قرار دارد. در این مدل شاهد ۴ اسلات رم هستیم که هر کدام حداکثر تا ۳۲ گیگابایت حافظه رم را پشتیبانی می‌کنند و بنابراین مجموع رم قابل استفاده در مادربرد ایسوس ROG STRIX Z590-E به عدد قابل توجه ۱۲۸ گیگابایت می‌رسد که برای گیمرها و گرافیست‌ها فوق العاده است.

 

و بررسی مادربرد ایسوس Strix Z590-E Gaming ROG

 

پیکربندی این اسلات‌ها به صورت ۲ کاناله است و در سرعت‌های استاندارد ۲۱۳۳ تا ۳۲۰۰ مگاهرتز کار می‌کنند اما مهمترین مزیت آنها امکان اورکلاک تا عدد محشر ۵۳۳۳ مگاهرتز از طریق فعال‌سازی پروفایل XMP است. فناوری اختصاصی اینتل XMP به کاربر اجازه می‌دهد فرکانس حافظه رم را بر اساس نیاز و اولویت‌های خود تا حداکثر میزان ممکن بالا برده و به سرعت بالاتری دست پیدا کند.

نکته مهم این است که در برخی مادربردهای دیگر ممکن است امکان دستیابی به این فرکانس تنها در یکی از اسلات‌ها وجود داشته باشد اما این مادربرد دستیابی به فرکانس ۵۳۳۳ مگاهرتزی را در هر ۴ اسلات میسر می‌کند.

در بخش میانی مادربرد گیمینگ ایسوس، ۳ اسلات PCIe X16 پیاده شده که برای گرافیست‌ها و گیمرها اهمیت بسیار زیادی دارد. ۲ اسلات بالایی از رابط کاربری PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کنند و با دریافت مستقیم پهنای ‌باند خود از پردازنده، توانایی ارائه سرعت به ترتیب X16 و X8 را دارند.

این ۲ درگاه به لطف فناوری سیف‌اسلات ایسوس دارای لایه های فلزی اضافه در کناره‌ها و لحیم کاری اضافی در پشت هستند. استفاده از این حفاظ‌ها در کنار یک پین اضافه باعث می‌شود که کارت گرافیک در اسلات محکم شده و دچار تکان‌های ناخواسته نشود.

 

و بررسی مادربرد ایسوس Strix Z590-E Gaming ROG

 

اسلات سوم که پایین‌تر قرار گرفته با PCIe نسل ۳.۰ سازگار است اما پهنای باندش را از چیپست Z590 دریافت می کند و پهنای باند x4 را در اختیارتان می‌گذارد. این اسلات از سیف‌اسلات نوع کور برخوردار است که همچنان پین اضافه و لحیم‌کاری بیشتر را دارد اما فاقد حفاظ‌های بالا و پایین است.

یکی از ویژگی‌های مهم در بررسی مادربرد ایسوس ROG STRIX Z590-E پشتیبانی از SLI انویدیا دو طرفه است که امکان استفاده از ۳ کارت گرافیک همزمان را به شما می‌دهد. این ویژگی برای آن دسته از کاربران اهمیت دارد که با استفاده از چند کارت گرافیک قصد دستیابی به حداکثر قدرت پردازشی را دارند. همچنین این ویژگی به شما اجازه می‌دهد به جای هزینه زیاد برای خرید یک کارت گرافیک پرچمدار، از کارت‌های میان رده فعلی خود حداکثر استفاده را ببرید.

پهنای باند این اسلات‌ها در صورت استفاده از یک کارت گرافیک X16، برای دو کارت X8/X8 و با استفاده همزمان از هر ۳ اسلات X8/X4/X4 خواهد بود.

اسلات‌های ذخیره‌سازی هم در نیمه پایینی مادربرد ایسوس قرار گرفته‌اند که شامل ۴ اسلات M.2 می‌شود. در صورت استفاده از پردازنده نسل یازدهم اینتل دو اسلات بالایی از PCIe نسل ۴.۰ و دو اسلات پایینی از PCIe نسل ۳ پشتیبانی می‌کنند. در صورتی که از پردازنده نسل ۱۰ اینتل استفاده کنید به خاطر محدودیت در مسیرهای PCIe بالاترین اسلات از کار خواهد افتاد. بنابراین این اسلات تنها با پردازنده‌های راکت لیک اینتل قابل استفاده است.

۳ اسلات‌ M.2 بالایی درایورهای PCIe M Key تا ۱۱۰ میلی‌متر و اسلات چهارم حافظه‌های تا ۸۰ میلی‌متر را پشتیبانی می‌کند. اسلات چهارم پهنای باندش را از چیپ Z590 دریافت می‌کند و تنها موردی است که از حافظه‌های SATA پشتیبانی می‌کند. به لطف این ۴ اسلات با پهنای باند بالا می‌توانید سریع‌ترین حافظه‌های موجود در بازار را روی مادربرد گیمینگ ایسوس نصب کرده و حین اجرای جدیدترین بازی‌ها یا سنگین‌ترین برنامه‌های گرافیکی و رندرگیری از انتقال داده با حداکثر سرعت لذت ببرید.

دیگر پورت‌های ذخیره‌سازی در مادربرد گیمینگ ایسوس شامل ۶ پورت ساتا با نرخ انتقال چشمگیر ۶ گیگابایت در ثانیه می‌شود که دستتان را در استفاده از درایوهای ذخیره‌سازی و انتقال داده سریع و آسان باز می‌گذارد.

ادامه بررسی را از فروشگاه اینترنتی هدف بخوانید. 

5 دلیل اصلی خالی شدن باتری لپ تاپ + راه حل جلوگیری از آن‌ ها

خالی شدن باتری لپ تاپ یکی از مشکلات رایج پیرامون باتری انواع لپ تاپ‌ها است. برای رفع این مشکل در ابتدا باید بدانید که چرا باتری لپ تاپ شما زود تمام شده است. آیا در هنگام استفاده با نرم افزارهای سنگین باتری زود خالی شده است یا زمانی که در حالت آماده‌به‌کار بوده؟ بعد از شناسایی دلیل زود خالی شدن باتری باید به سراغ روش‌هایی برای جلوگیری از این اتفاق بروید.

ممکن است هنگام کار کردن با لپ تاپ زمانی که هنوز شارژ دارید، ناگهان لپ تاپ شما خاموش شود. و یا احتمال دارد هنگام مشاهده ویدیو و یا اجرای یک نرم افزار شارژ لپ تاپ شما به سرعت مصرف شود. همه‌ی این حالت‌ها نشان از ایراد در باتری لپ تاپ شما دارند. خوشبختانه همه‌ی این مشکل‌ها سخت‌افزاری نیست، یعنی ممکن است باتری لپ تاپ شما خراب نشده باشد، بلکه تداخل‌ها و اشکالات نرم افزاری باعث زود خالی شدن شارژ لپ تاپ شما شده‌ باشند.

 

خالی شدن سریع باتری لپ تاپ

 

خالی شدن باتری لپ تاپ

 

در این مقاله قصد داریم به 5 دلیل اصلی زود تمام شدن باتری لپ تاپ بپردازیم. با توجه به الگوی مصرف شما، عامل اصلی خالی شدن باتری می‌تواند یکی از این موارد یا چند مورد به صورت همزمان باشد. هنگام مطالعه مقاله می‌توانید به راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل هم دسترسی داشته باشید. بدون مقدمه‌ی اضافی خیلی سریع به سراغ موارد اصلی مقاله می‌رویم. تا انتها همراه باشید.

 

1) کاهش عمر مفید باتری

 

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که باتری لپ تاپ شما یک وسیله‌ی مصرفی است که قرار است در طول زمان کارکرد آن کاهش پیدا کند. باتری‌ها انرژی شیمیایی را تبدیل به انرژی الکتریکی می‌کنند و در طول زمان، به مرور ضعیف‌تر از قبل می‌شوند. کاهش عمر باتری لپ تاپ تا جایی ادامه پیدا می‌کند که دیگر مجبور به تعویض باتری خود می‌شوید. پس این مورد را در نظر داشته باشید که اگر بیشتر از سه تا 5 سال از لپ تاپ خود استفاده می‌کنید، طبیعی است با مشکل خالی شدن باتری لپ تاپ روبرو شوید. زیرا دیگر باتری دستگاه شما ظرفیت اصلی روز اول خود را ندارد.

 

راه حل جلوگیری خالی شدن باتری لپ تاپ به دلیل کاهش عمر باتری

 

راه حل جلوگیری خالی شدن باتری لپ تاپ به دلیل کاهش عمر باتری

 

راهکار اول: زمانی که باتری لپ تاپ را به به صورت کامل شارژ می‌کنید و دوباره شارژ آن خالی می‌شود، یک چرخه‌ی شارژ را پشت سر گذاشته‌اید. حال هر چه میزان این چرخه‌ها بیشتر شود (که به معنای این است که در دراز مدت از لپ تاپ استفاده‌ می‌کنید)، عمر باتری لپ تاپ شما هم کم می‌شود. به همین خاطر پیشنهاد می‌شود زمانی باتری لپ تاپ خود را به برق متصل کنید که شارژ آن کم شده باشد. مرتب شارژ کردن لپ تاپ می‌تواند در دراز مدت باعث کاهش عمر باتری لپ تاپ شما شود.

راهکار دوم: از شارژ اصلی لپ تاپ خود استفاده کنید. به هیچ‌وجه به سراغ کابل‌ها و آداپتورهای ارزان قیمت و تقلبی نروید. کیفیت شارژ کردن لپ تاپ عامل بسیار مهمی در عمر مفید لپ تاپ و در نتیجه خالی شدن باتری در آینده دارد. آداپتورهای غیر رسمی، ممکن است با ولتاژهای متفاوتی لپ تاپ را شارژ کنند و برق لازم جهت شارژ کردن به لپ تاپ شما نرسد. علاوه بر کند شارژ شدن، قطعی در هنگام شارژ لپ تاپ عامل دیگری در کاهش عمر مفید باتری است. به همین خاطر حتما از شارژر اصلی سازنده‌ی لپ تاپ استفاده کنید.

راهکار سوم: حواستان به گرمای باتری لپ تاپ باشد. گرما یکی از عواملی است که به صورت کاملا مستقیم بر سلامت باتری لپ تاپ شما تاثیر می‌گذارد. به همین خاطر اگر بازی سنگین و یا نرم افزارهای حرفه‌ای استفاده می‌کنید، حواستان باشد که سیستم شما خیلی داغ نشود. در صورتی که از لپ تاپ‌هایی استفاده کنید که برای این دست کارها بهینه شده باشند و از سیستم خنک کننده‌ی حرفه‌ای بهره‌مند شده باشند، کمتر لازم است نگران این مورد باشید. ولی به صورت کلی بهتر نگذارید لپ تاپ شما بسیار داغ شود. این مورد هم می‌تواند باعث ضربه زدن به باتری شود و در آینده دلیل خالی شدن باتری لپ تاپ شما باشد.

 

2) استفاده‌ی همزمان از نرم‌ افزارهای مختلف

 

راه حل جلوگیری از خالی شدن باتری لپ تاپ با مدیریت نرم افزارها

 

اگر از سلامت باتری لپ تاپ خود مطمئن هستید ولی همچنان باتری لپ تاپ شما زود خالی می‌شود، ممکن است مشغول اجرای چندین نرم افزار سنگین به صورت همزمان هستید. طبیعی است که اجرای چندین نرم افزار، انرژی بیشتری از پردازنده‌ی لپ تاپ شما مصرف می‌کند. زمانی که پردازنده‌ی شما در حالت فعال در دراز مدت باقی بماند باید انتظار داشته باشید که شارژ لپ تاپ شما هم به سرعت خالی شود.

 

راه حل جلوگیری از خالی شدن باتری لپ تاپ با مدیریت نرم افزارها

راهکار اول: در اولین مرحله لازم است که میزان مصرف هر یک از نرم افزارها را متوجه شوید. شاید با کمی بررسی میزان مصرف باتری، تصمیم بگیرید از آن نرم افزار کمتر استفاده کنید و یا به دنبال جایگزینی برای آن باشید. در بخش Battery در تنظیمات ویندوز و زیرمنوی See Which apps are affecting your battery life می‌توانید متوجه پرمصرف‌ترین نرم افزارهای سیستم خود شوید. سعی کنید کمتر از نرم افزارهای مختلف به صورت همزمان استفاده کنید و حواستان به توان پردازشی پردازنده لپ تاپ باشید. اما اگر مجبور به استفاده از همزمان از نرم افزارهای مختلف هستید، به سراغ راهکارهای دیگر این بخش برای جلوگیری از زود خالی شدن باتری لپ تاپ بروید. 

راهکار دوم: یکی از قطعات سخت افزاری مهم در لپ تاپ که برای اجرای نرم افزارهای مختلف به صورت همزمان به کمک شما می‌آید، حافظه‌ی رم (RAM) است. هر چه لپ تاپ شما رم بیشتری داشته باشد، قابلیت بیشتری در اجرای دستورات مختلف به صورت همزمان را دارد. در واقع رم بالا باعث می‌شود نرم افزارها بهتر در پردازنده شما پردازش شده و اجرای همزمان آن‌ها فشار کمتری به سیستم وارد کند. به همین خاطر می‌توانید با افزایش ظرفیت رم لپ تاپ تا حدودی جلوی زود تمام شدن باتری لپ تاپ را بگیرید.

راهکار سوم: هارد دیسک‌های HDD به دلیل ساختار مکانیکی خود مصرف انرژی بالایی را هم نیاز دارند. اطلاعات مورد نیاز شما در لپ تاپ هم بر روی هارد دیسک ذخیره می‌شوند و هر زمان که بخواهید از نرم افزارها و ویندوز و فایل‌های خود استفاده کنید، باید بهای مصرف انرژی آن را هم بپردازید. یکی از جایگزین‌های HDD، حافظه SSD هستند. حافظه‌ی SSD علاوه بر سرعت بالا در اجرا و خواندن فایل‌ها، مصرف باتری کمتری هم به نسبت هاردهای قدیمی دارد. از همین رو اگر قصد دارید از نرم افزارهای مختلف به صورت همزمان استفاده کنید و تا حدودی جلوی خالی شدن سریع باتری را بگیرید، می‌توانید از حافظه‌ی SSD استفاده کنید.

 

3) نور زیاد صفحه نمایش

 

5 دلیل اصلی خالی شدن باتری لپ تاپ + راه حل جلوگیری از آن‌ ها

 

زمانی که در نرم افزارهای مدیریت باتری لپ تاپ و یا بخش تنظیمات باتری ویندوز به دنبال پرمصرف‌ترین بخش‌های لپ تاپ بگردید، به صفحه نمایش برمی‌خورید. یکی از مهم‌ترین عوامل خالی شدن باتری لپ تاپ مربوط به نور صفحه نمایش است. هر چه کیفیت فنی پنل صفحه نمایش لپ تاپ شما بالاتر باشد و از پیکسل‌های بیشتری برای نمایش تصاویر استفاده کند، مصرف باتری آن هم می‌تواند بیشتر باشد. زیرا تک‌تک پیکسل‌های نمایشگر قرار است روشن شوند. حال شما می‌توانید در تنظیمات سیستم عامل لپ تاپ خود میزان نور صفحه نمایش را تغییر دهید تا مصرف باتری کمتری داشته باشید. 

 

رفع مشکل زود خالی شدن باتری لپ تاپ با کاهش نور صفحه نمایش

راهکار: طبیعی است که می‌توانید با کاهش نور صفحه نمایش مصرف باتری را کاهش دهید. اما در همه‌ی محیط‌ها با شرایط نوری متفاوت نمی‌توانید از صفحه نمایش با نور کم استفاده کنید. یکی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید مربوط فعال کردن حالت شب (Night Light) در ویندوز است. برای کاهش نورهای آبی صفحه نمایش و تماشا راحت‌تر نمایشگر در نور کم، می‌توانید حالت شب را در تنظیمات ویندوز، بخش display فعال کنید.

برای خواندن ادامه این مطلب اینجا کلیک کنید. 

نقد و بررسی گلکسی واچ 4 سامسونگ | Samsung Galaxy Watch 4

جدیدترین ورژن ساعت هوشمند یا اصطلاحا اسمارت واچ شرکت سامسونگ در آگوست (August) سال 2021 رونمایی شد. این ورژن جدید تحت عنوان گلکسی واچ 4 یا Galaxy Watch 4 معرفی شده و شامل دو ادیشن نرمال و کلاسیک می‌شود. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به نقد و بررسی گلکسی واچ 4 سامسونگ بپردازیم و مروری بر ویژگی های مثبت و نقاط ضعف هر دو ادیشن نرمال و کلاسیک آن داشته باشیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.

 

مقدمه

ساعت هوشمندی که شرکت سامسونگ روانه بازار می‌کند از پرطرفدارترین اسمارت واچ هایی هستند که روزانه شاهد خرید آن ها از سمت کاربران و علاقمندان به دنیای تکنولوژی هستیم. بنابراین رقابتی که در دنیای اسمارتفون ها مابین دو شرکت سامسونگ و اپل برقرار است، در دینای اسمارت واچ ها هم به شیوه مشابه قابل رویت خواهد بود. شرکت کره‌ای سامسونگ به تازگی از جدیدترین ورژن ساعت هوشمند خودش با نام اختصاصی Galaxy Watch 4 رونمایی کرد. این محصول در دو ادیشن کلاسیک (Galaxy Watch 4 Classic) و نرمال (Galaxy Watch 4) قابل خرید است.

احتمالا این سوال در ذهنتان به وجود آمده که چه تفاوت هایی مابین دو نسخه نرمال و کلاسیک این محصول وجود دارد؟ تنها تفاوت های مابین این دو ادیشن Galaxy Watch 4 در ابعاد، نوع شیشه محافظ نمایشگر و رنگ هایشان خلاصه می‌شود که در جریان نقد و بررسی گلکسی واچ 4 اشاره دقیق تری به آن ها خواهیم داشت. بنابراین در ادامه این مطلب به بررسی و نقد و ساعت هوشمند سامسونگ Galaxy Watch 4 (نرمال و کلاسیک) می‌پردازیم و سعی می‌کنیم که نقاط قوت و ضعف این محصول را برایتان مشخص نماییم تا نهایتا شما قادر شوید که با دید بهتری تصمیم گیری نهایی مبنی بر خرید یا عدم خرید آن را داشته باشید. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید.

 

نقد و بررسی گلکسی واچ 4 سامسونگ: کیفیت ساخت، طراحی و ظاهر

با توجه به اینکه Galaxy Watch 4 جدیدترین نسخه از سری اسمارت واچ های این شرکت است، بنابراین انتظار داریم که کیفیت ساخت بالایی داشته باشد تا از این نظر پتانسیل لازم برای رقابت با ساعت هایی همچون اپل واچ سری 7 در آن دیده شود. سامسونگ بدنه اصلی ساعت را از آلومینیوم ساخته و روی صفحه نمایش آن را با شیشه گوریلاگلس تقویت شده DX پوشانده است. لازم به ذکر است که نوع شیشه ضد خش بکار رفته در گلکسی واچ 4 کلاسیک از نوع DX بوده اما در ورژن نرمال آن از نوع DX+ استفاده شده که گویا میزان مقاومت آن در مقایسه با ورژن DX کمی بیشتر خواهد بود. در نقد و بررسی گلکسی واچ 4 مشخص شد که مقاومت پنل روی نمایشگر هر دو ادیشن ساعت سامسونگ در برابر خراشیده شدن بالاست اما با این حال توصیه می‌شود که روی آن ها گلس محافظ ضد خش نصب کنید.

 

نقد و بررسی گلکسی واچ 4 سامسونگ | Samsung Galaxy Watch 4

 

هر دو ادیشن Galaxy Watch 4 از سیم کارت eSIM پشتیبانی می‌کنند و از استاندارد IP68 هم بهره‌مند هستند که به موجب آن می‌توانند در عمق 50 متری آب دوام بیاورند. ما در بررسی این محصول متوجه شدیم که مقاومت آن در برابر آب خوردگی واقعا خوب است اما به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم که از گلکسی واچ 4 در محیط های خیس و پرآب مثل دوش حمام یا استخر استفاده کنید. خود سامسونگ هم به وضوح اشاره داشته که هیچ گارانتی در قبال بکارگیری ساعتش در محیط های با شرایط خاص ارائه نمی‌دهد. بنابراین اگر به هر دلیل ساعت هوشمند جدید سامسونگ را در تماس با آب قرار دهید، مسئولیت بروز هرگونه مشکل احتمالی در آن بر عهده خودتان خواهد بود. این ساعت از استاندارد مقاومتی MIL-STD-810G هم پشتیبانی به عمل می‌آورد.

نسخه نرمال گلکسی واچ 4 سامسونگ از نظر اندازه شامل دو ورژن 40 و 44 میلیمتری می‌شود که به ترتیب حدود 25.9 و 30.3 گرم وزن دارند. در سمت مقابل ادیشن کلاسیک این محصول از نظر اندازه شامل دو نسخه 42 و 46 میلیمتری می‌شود که به ترتیب 46.5 و 52 گرم وزن خواهند داشت. تفاوت مابین ابعاد و وزن دو نسخه کلاسیک و نرمال گلکسی واچ 4 یکی از اصلی ترین و مهم ترین تفاوت های مابین آن هاست. اینکه کدام نسخه برایتان مناسب تر است، کاملا به سلیقه شخصی خودتان مربوط می‌شود. اگر به بزرگ بودن ساعت علاقه دارید، نسخه های 44 و 46 میلیمتری گزینه خرید مناسب تری برای شماست اما اگر نمی‌خواهید ساعت روی مچ دستتان خیلی بزرگ به نظر برسد، خرید ورژن های 40 و 42 میلیمتری را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

نقد و بررسی گلکسی واچ 4 سامسونگ | Samsung Galaxy Watch 4

 

یکی دیگی از مهمترین مسائلی که باید در نقد و بررسی گلکسی واچ 4 به آن پرداخته شود مربوط به ظاهر و سبک طراحی محصول می‌شود. همانطور که در عکس ها مشاهده می‌کنید بدنه این محصول و صفحه نمایش آن دایره‌ای شکل هستند. دو دکمه در لبه سمت راست بدنه ساعت تعبیه شده که تقریبا تمام اقدامات اصلی که با لمس کردن نمایشگر قابل انجام نیست، به واسطه این دو دکمه قابل انجام می‌شوند. لبه های بدنه ساعت هم قابلیت چرخش دارد که نباید آن را فراموش کرد. نسخه نرمال Galaxy Watch 4 در رنگ های مشکل، رزگلد، نقره‌ای و سبز عرضه شده و ورژن کلاسیک آن شامل رنگ های مشکی و نقره‌ای می‌شود. لازم به ذکر است که هر دو ورژن گلکسی واچ 4 با دستبندهای 20 میلیمتری سامسونگ سازگاری دارند. ظاهر نسخه جدید اسمارت واچ سامسونگ جذاب است اما طبیعتا چیز تازه‌ای برای گفتن ندارد. وقتی این ساعت را روی مچ دستتان ببندید، ظاهر شیک آن برایتان قابل درک تر می‌شود.

سامسونگ اسپیکرهای نسبتا قدرتمند و مناسبی را هم در Galaxy Watch 4 بکار برده که کیفیت و قدرت صدای خروجی از آن ها مناسب خواهد بود. بنابراین در مجموع می‌توان اینطور گفت که جدیدترین نسخه اسمارت واچ شرکت سامسونگ از نظر کیفیت ساخت وضعیت قابل قبولی دارد و از نظر ظاهر و سبک طراحی هم محصولی مناسب است اما انتظار نداشته باشید که خیلی خاص و منحصر به فرد باشد. تقریبا 90 درصد ساعت های هوشمندی که هم اکنون در بازار عرضه شده‌اند از نظر ظاهر و سبک طراحی تقریبا مشابه Galaxy Watch 4 هستند. با این حال نمی‌توان منکر این شد که گلکسی واچ 4 یک اسمارت واچ با کیفیت و خوش ساخت است.

ادامه این مطلب را می توانید از فروشگاه اینترنتی هدف بخوانید.